Ons Team

Marieke van Dam

Sinds 2009 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Logopedie te Zwolle.
In 2010 ben ik begonnen in de praktijk van Karin Kosters. Sinds 2012 hebben Karin en ik een samenwerking en is Logopediepraktijk Haaksbergen van Dam & Kosters ontstaan.
In de praktijk behandel ik kinderen met spraak- en taalproblemen, stotteren, stemproblemen en afwijkende mondgewoonten volgens de principes van de Oro-MyoFunctionele Therapie (OMFT). Daarnaast zie ik volwassenen met stemproblemen.
Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de logopedie volg ik regelmatig cursussen, workshops en lezingen. Daarnaast ben ik sinds 2012 kwaliteitskringbegeleider van Kwaliteitskring Salland Twente. Ik ben lid van de NVLF en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

U kunt mij rechtstreeks mailen op: logopedie.mariekevandam@gmail.com

 

Karin Kosters

In 1990 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Logopedie te Hengelo. Sindsdien ben ik werkzaam geweest in mijn eigen praktijk te Haaksbergen aan de Jhr. Von Heydenstraat.
In 2012 ben ik een samenwerkingsverband met Marieke van Dam aangegaan en vanaf maart 2018 kunt u ons vinden in Gezondheidscentrum De Bouwmeester, in een nieuwe, frisse multidisciplinaire werksetting.
Ik werk veel met (jonge) kinderen met problemen op het gebied van spraak en taal. Ook behandel ik stemproblemen bij kinderen en volwassenen, afwijkende mondgewoonten (OMFT) en stotteren. (vnl. ouderbegeleiding bij beginnend stotteren).
Een bijzondere doelgroep waar ik veel affiniteit mee heb en veel mee werk zijn kinderen en volwassenen met het syndroom van Down. (Leespraat, Tan-Soderbergh, NmG)
Ik volg regelmatig cursussen om bij te blijven en me te verdiepen in nieuwe behandelmethoden en inzichten. Ik ben lid van Kwaliteitskring KTV en van de NVLF en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

U kunt mij rechtstreeks mailen op: logopedie.karinkosters@gmail.com

 

Lotte Wossink

In 2014 ben ik afgestudeerd als logopediste aan de hogeschool te Nijmegen. In 2017 heb ik mijn masterspecialisatie taal- en spraakpathologie afgerond aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.
Naast mijn studie ben ik in 2016 gestart in de praktijk in Haaksbergen. In de praktijk behandel ik voornamelijk kinderen met taal- en spraakproblemen en afwijkende mondgewoonten, maar ook volwassenen met stemproblematiek.
Het bieden van zorg op maat is voor mij een uitgangspunt binnen de logopedie waarbij de afstemming tussen de therapeut en de cliënt en omgekeerd essentieel is. Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en vind het belangrijk om mijzelf als logopediste te blijven ontwikkelen door het volgen van na- en bijscholing.

U kunt mij rechtstreeks mailen op: logopedie.lottewossink@gmail.com

 

Rianne van der Meij

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Logopedie te Zwolle.

In 2020 ben ik gestart in de praktijk in Haaksbergen. In de praktijk behandel ik voornamelijk kinderen met spraak- en taalproblemen en afwijkende mondgewoonten. Om me als logopedist te blijven ontwikkelen, volg ik regelmatig cursussen, workshops en lezingen. Zo blijf ik helder en scherp denken waardoor een behandeling zo effectief mogelijk ingezet kan worden. Net als mijn collega’s in de praktijk ben ook ik lid van de NVLF en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

U kunt mij rechtstreeks mailen op: logopedie.riannevandermeij@gmail.com

 

 

Naast de logopedie-opleiding hebben onze logopedisten scholing gevolgd op o.a. de volgende vlakken:

• Cursus Nasaleren volgens Pahn
• Stemtherapie bij kinderen
• Vroegtijdige interventie bij stotterende kinderen
• Metaphon; behandeling van fonologische problemen bij kinderen
• Onderzoek en behandeling van kinderen met fonologische stoornissen: o.a. behandeling volgens Hodson & Paden.
• Denk Stimulerende Gespreksmethodieken van Marion Blank
• Preventie en behandeling van eet- en drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen
• Oro-myofunctionele therapie en tandheelkunde (OMFT)
• Anders kijken naar kinderen; basismodule en behandelmodule Sensorische Integratie
• Logopedie bij het jonge kind met het syndroom van Down
• Leespraat
• Taalstoornissen bij meertalige kinderen.